2024. június 18. - kedd, Arnold,Levente

Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium

Általános leírás

Szeretettel köszöntjük az Olvasót a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium (SzeReTeD) honlapján! 

A Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium (SzeReTeD) – ahogyan arról nevünk is „árulkodik” - az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola ának tetőterében megvalósuló természettudományos diáklaboratórium, melynek fő célja a természettudományos oktatás népszerűsítése, a jövő generációinak természettudományos „megfertőzése”.

A Szegedi Tudományegyetem – mint projektgazda – a TÁMOP-3.1.3-10/2-2010-0013 számú, „Természetismereti tudástárral támogatott közoktatás fejlesztés” című projekt megvalósítására 168.000.000 Ft EU-s támogatást nyert.

A projekt keretében megépült 21. századi laboratóriumok és kiszolgáló infrastruktúra a természettudományos oktatás regionális központjává emelik az SZTE Gyakorló Gimnáziumát. Az infrastrukturális fejlesztésekkel párhuzamosan – a Dél-alföldi Régió 18 közoktatási intézményének együttműködésével - megvalósuló szakmai-tartalmi fejlesztések lehetőséget kínálnak a korszerű és magas szintű természettudományos szemléltetés hálózatos rendszerének kialakítására.

„Mert kell egy hely, egy vonzás, melyhez tartozunk…” – énekelte Rádiós és Süni a többiekkel együtt a Padlás című musical fináléjában. Szeretnénk, ha (eme padlástérben megvalósuló) laborról, a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratóriumról (SzeReTeD) valami ehhez hasonlatos gondolatsor jutna eszébe sokaknak, akik valamilyen módon részesei lesznek az itt zajló tevékenységeknek.

„SzeReTeD – ahol a tudományt megszereted!